OM PSOAS

Psoas – også kaldet sjælens muskel, følelsesmusklen eller mørbraden – er en af vores absolut mest vigtige muskler.

Det er en aflang muskel og den er placeret dybt i bughulen tæt på rygraden. Den danner forbindelse mellem rygsøjlen og benene. Psoas har sit udspring fra rygsøjlen T12 og løber ned gennem bækkenet til L5, hvor den hæfter på lårbenet. Psoas er hoftens vigtigste bøjemuskel. Den spiler en afgørende rolle, når vi skal holde kroppen i balance.

Den stabiliserer rygsøjlen og sørger for, at vi kan løfte benene og bevæge os omkring. Psoas omtales som følelsernes skraldespand. Her lagres gamle uforløste følelser, ubehag og stress.
Psoas har via bindevæv forbindelse til vores vejrtrækningsmuskel diafragma. Er psoas anspændt eller ikke optimalt fungerende, vil det svække vores vejrtrækning og der kan komme pres på nerverne.

En spændt psoas kan give rigtig mange problemer. Har du uforklarlige smerter i lænden, ryggen, lysken, knæ, mave, underliv, fordøjelsessystemet eller dårligt humør kan det stamme fra en overbelastet/anspændt psoas. Derfor er der rigtig mange gevinster at hente ved at optimere og forløse psoas.

Workshop:

Psoas workshop

Lad det gode vejr starte tidligt.
Lad det holde hele weekenden!
Kom med til workshop i bevidst vejr-trækning fredag d. 29. marts kl. 16-19.

Har du fysiske symptomer som lændesmerter, lyske-, knæ-, mave- eller fordøjelsesproblemer? Føler du dig stresset eller presset? Har du uro i kroppen? Har du trykket ’play’ på for mange knapper? Skiftende eller dårligt humør?

Giv dig selv en indre massage og gør forårsrent.

Du kan se mere om tidspunkter og tilmelding via begivenheder på min facebook-side