Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/retursekund.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
OM RETURSEKUND - Retursekund

OM RETURSEKUND

Jeg hjælper dig fri af stress i alle dens faser, lag og komplekse symptombilleder. Jeg bruger coaching, vejrtrækning, EFT, mindfulness og positiv psykologi som mine primære værktøjer.

Jeg er særligt interesseret i vores autonome nervesystem, nervus vagus og Stephen Porges’ polyvagale teori, som jeg har studeret de seneste år. Det autonome nervesystem som forbinder krop, sind, psyke og derfor vigtigheden i at regulere dette i arbejdet med stress, chok og traumer. Her er åndedrættet eminent og en vigtig komponent i livet fri af stress. Tilknytningsteorien, tilknytningsmønstre som ligeledes fletter sig sammen med Porges’ polyvagale teori. Jeg ser ofte, at der bagved de umiddelbare stresssymptomer ligger utrygge tilknytningsmønstre og traumer og chok gemt som frosne øjeblikke og som i større eller mindre grad styrer vores modstandskraft og respons i livet. Hvor stress ligeledes er blevet en adfærd som i særlig grad kan hæmme os i vores relationer og kærlighedsliv. Utrygheden vil blive fremtrædende i vores møde med livet og det kan blive meget vanskeligt at opleve nærvær, ro og forbundethed med os selv og andre.

Medfølelse og empati – for os selv og andre – vil ligeledes være under pres. Det kræver ofte et længere forløb og hvor min vanlige behandling på 3-8 gange ikke helt rækker. Jeg arbejder 1:1 og har desuden holdtræninger og workshops, hvor åndedrættet er i fokus. På disse arbejder vi netop med at regulere nervesystemet og blive fortrolige med den sårbarhed, der også dukker op, når vi pludselig ganske uvant oplever os trygge. Det kan faktisk, talende mod alt logik, blive utrygt at være tryg, fordi sårbarheden bliver tydelig og det er her roden til vores traume er. Det er her, forsvaret er, det er her vi har barrikaderet os. På de længerevarende workshops bevæger vi os mere i dybden i kroppen og kan forløse chok og traumer.

Mit klientfokus er på det sunde, det smukke, det styrkende og det potentielle i dig. Jeg arbejder derfor på at fremelske alle dine ressourcer og få dem bedst muligt i spil.

Jeg arbejder styrkebaseret og bruger styrkekort. Med dem som udgangspunkt tager vi sammen på en rejse hvor dyder, værdier, tankemønstre, overbevisninger, narrativer og skyggesider bliver tydeliggjort, undersøgt, opløst, frigjort og integreret.

Min rolle som coach spænder bredt – fra det rådgivende, fyrtårnslysende og tagen dig i hånden – til det undersøgende, nysgerrige, udfordrende, punkterende, rummende og hen mod den potentialeforløsende, bevidsthedsgørende og frigørende coaching.

Jeg møder dig med nærvær, autencitet og stor respekt for dine grænser og hvor du er i livet lige nu. Mit etiske og moralske kodex er rammen for hvordan, jeg møder dig som klient. Det er upassende at skubbe mennesker i retninger og bevidstheder, de ikke er klar til endnu. Lige såvel som det er upassende at holde mennesker tilbage fra at nå de højder af bevidsthed og potentialer, som er naturligt for dem i deres udvikling.

 

Jeg har desuden lavet en lille podcast om mig og mine uddannelser. Du kan høre den her:

CV Lotte Revsbæk Johannessen: Certificeret Stress/life/mastercoach; Åndedrætscoach; Sygeplejerske

 • Sygeplejerske, 1994 fra Bispebjerg Sygeplejeskole
 • Klinisk vejleder (pædagogisk efteruddannelse, 2002)
 • Merkonom-enkeltfag på Niels-Brock: Personale og ledelse
 • Certificeret ID-Lifecoach: 2-årig coachinguddannelse ved ID Academy/Ole Vadum Dahl (2014-2016)
 • Mindfullness-instruktør fra AT Work (2014)
 • Certificeret Stress-coach hos erhvervspsykolog Majken Matzau (2015)
 • Mindfullness mentor fra AT Work (2015)
 • Positiv psykologisk vejleder fra AT Work (2015)
 • Speciale i styrker fra AT Work (2015)
 • Mastercoach ID
  • Master i linje Stress/Mindfullnes ved ID Academy (afsluttet januar 2017)
  • Master i linje Team/Ledelse ved ID Academy (afsluttet juli 2017)
  • Master i linje Sundhed & Trivsel ved ID Academy (afsluttet juli 2018)
 • EFT-kursus ved Heilesen & Mygind (afsluttet oktober 2017)
 • Åndedrætscoach / Psoas workshop ved Lise-lotte Larsen (afsluttet juni 2018)
 • Åndedrætscoach / Recovery ved Lise-Lotte Larsen (afsluttet feb. 2019)